Water Drinken Is Belangrijk - Kettlebellgie Kettlebell Voedding Tips : Water

Enkele redenen waarom water drinken belangrijk is.

  • Water is leven. Er kan geen leven bestaan zonder water.
  • Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70 – 75% uit water. Dit percentage dient gehandhaafd te blijven voor een goede gezondheid.
  • Het is voor het lichaam bijna onmogelijk om water uit bijvoorbeeld groente en fruit te halen. Koffie, alcohol en frisdrank onttrekken water aan het lichaam en verhinderen bovendien een goede spijsvertering door de grote hoeveelheden suiker die hierin voorkomen. Daarom is het van essentieel belang om extra water te drinken.
  • Water speelt een essentiële rol bij ongeveer iedere lichaamsfunctie. Ons bloed bestaat voor 90% uit water en de hersenen bevatten zelfs 96% water.
  • Water is essentieel voor een goede spijsvertering, de absorptie van voedingsstoffen en chemische reacties in het lichaam.
  • Water is essentieel voor het afvoeren van afvalstoffen van voornamelijk in het spijsverteringssysteem.
  • Water is essentieel bij reguleren van onze lichaamstemperatuur.
  • Water met, bij voorkeur, een PH waarde van >7,5 verlaagt de zuurgraad van ons lichaam. Het lichaam wordt meer basisch.

De minimale hoeveelheid water die een gezonde volwassene zou moeten drinken voor het behouden van een goede gezondheid is ongeveer 1,5 tot 2,5 liter.

Een fanatieke sporter of atleet wordt aangeraden om 3,5 liter water te drinken. Verdeel de te drinken hoeveelheid water over de gehele dag. Wacht niet met drinken totdat je dorst hebt omdat het dorstsignaal pas intreed bij symptomen van dehydratie.

Symptomen van een chronisch uitgedroogd lichaam zijn onder andere vermoeidheid, droge huid, hoofdpijn en constipatie.

Na zuurstof is water het belangrijkste element waar we ons lichaam mee voeden. Uitdroging, dehydratatie, kan in elk jaargetijde voorkomen. Het is dus noodzakelijk om ook in de koude maanden voldoende water te drinken.

Water is bovendien het goedkoopste en meest effectieve ‘supplement’ als we praten over een toename in kracht en uithoudingsvermogen.

De meeste mensen, inclusief topsporters, drinken te weinig water. Dit betekent dat ze constant gedehydrateerd zijn.

Als we het lichaam voldoende hydrateren, m.a.w. als we de vochtbalans herstellen door voldoende water te drinken, dan zal de kracht kunnen toenemen met 10 – 15% en het uithoudingsvermogen met zelfs 20 – 30%. Water is zoals je kunt zien wellicht het belangrijkste voedingsmiddel dat we nodig hebben.

We moeten constant blijven drinken om ons lichaam voldoende te hydrateren.