Waarom (g)een kettlebell DVD kopen

Waarom (g)een kettlebell dvd kopen

Met de kettlebell heb je een unieke fitness tool om mee te trainen. Het aanleren van deze technieken kan je nergens mee vergelijken. De resultaten ervan staan of vallen met een goede techniek. De meeste filmpjes die je op Youtube vindt of de kettlebell dvd’s die je kan aanschaffen zijn vreselijk. De technieken zijn niet correct of de oefeningen zijn verre van functioneel.

Youtube filmpjes of dvd’s zijn niet slecht maar als kennismaking met de kettlebellsport werkt dit niet. Uit ervaring hebben we geleerd dat de kettlebell technieken niet aan te leren zijn via een dvd. Deze website is gemaakt als een soort bibliotheek na het volgen van de 3 kettlebell workshops.

Technieken leer je niet van een kettlebell dvd

Voor een goede start raden we aan om met een ervaren kettlebell instructeur te werken en niet met een dvd. Belangrijk is om aan te voelen hoe de oefeningen moeten uitgevoerd worden en wat een training met je doet.

De eerste keer dat je met de fiets leert rijden heb je wieltjes of iemand die je ondersteunt zodat je niet valt. Die ondersteuning geeft een kettlebell instructeur je bij het aanleren van de technieken. Hij of zij biedt hulp bij het corrigeren van de oefeningen.

Eenmaal je dit kunstje geleerd hebt is het een ervaring voor het leven

Zo krijgen we mails van sportieve mannen of gezonde vrouwen die een kettlebell van 12, 8 of zelfs 4kg willen bestellen. Van deze vraag weet je dadelijk dat deze mensen de kettlebell niet gebruiken zoals het hoort, de technieken niet beheersen ofwel een kettlebell dvd hebben aangeschaft.

Als deze mensen toch een workshop volgen beseffen ze dat ze de technieken niet beheersen en dat ze een te lichte kettlebell hebben gekocht. Dit omdat ze angst hadden van het gewicht en ze iets willen nadoen zonder het te snappen. Soms moet je het lichaam dwingen om iets te presteren en bij deze tak van sport moet je wat zwaarder gaan.

De kettlebell wordt in beweging gezet vanuit de heupen en niet met de armen, rug of benen. Als mensen eigenhandig de trap op kunnen lopen, kunnen ze ook met een aanzienlijk kettlebell gewicht trainen. De basisbewegingen gebeuren immers vanuit de sterkste spiergroep van het lichaam. Een 8kg kettlebell wordt gebruikt bij revalidatietraining, bij bejaarden of totaal ongetrainde vrouwen. Een gezonde vrouw mag gelijk starten met een 12kg kettlebell en een getrainde vrouw zelfs met 16kg. Een gezonde en getrainde man mag de training starten met 20 of 24kg.

Dit zijn de redenen waarom we de kettlebell workshops aanraden en te starten met een kettlebell trainer. Voor een opleiding kan je altijd contact opnemen om de volgende data te kennen. Na het volgen van alle workshops weet je zeker dat je de techniek goed zit.

Hierna is het belangrijk dat je gaat oefenen met deze tool en de voordelen gaat gebruiken voor harde resultaten. Tijdens een workshop kan je de kettlebell aanschaffen met een korting van 15%.

Tijdens de eerste workshop krijg je een solide basis en 2 bewezen trainingsprotocols voor je conditie. Als je het kettlebell virus te pakken hebt kan je je voor workshop 2 en 3 inschrijven met een korting. Heb je nog vragen dan kan je altijd een mail sturen naar info@kettlebellgie.be.

Laat je begeleiden van leek tot expert met kettlebell training

Als je de 3 kettlebell workshops hebt gevolgd dan weet je voldoende over kettlebell training om thuis goed en veilig te trainen met resultaat. Deze site wordt zo goed mogelijk uitgebreid met informatie en filmpjes van oefeningen en workouts zodat je geen Kettlebell dvd hoeft aan te schaffen.

Om in te schrijven voor een workshop kan je naar de contact pagina.